onsdag 5 mars 2014

Alex Dogboy

Alex Dogboy är en bok som är skriven av författarinnan Monica Zak och den första boken av Alex Dogboy kom ut 2003. I boken finns det många teman och några av dem är ensamhet,sorg,glädje och svek. Boken är 200 sidor lång men inte så svår.

Den handlar om Alex som blir lämnad av sina föräldrar och är tvungen att stanna hos sin moster i Honduras. Men Alex vill inte vara så han bestämmer sig för att leva ett liv på gatan som ett gatubarn. Han ger sig in mot centrum men där märker han att det är svårare än vad han hade trott. Han blir törstig direkt. Alex saknar sina föräldrar väldigt mycket och drömmer mycket om dom. Han lever ett liv på gatan med sina hundar som betyder allt för honom.

Alex lever sitt liv som ett gatubarn där han tar hand om sina hundar,blir inlåst i ett kylrum,Kidnappas av en rik utlänning,blir misshandlad och rånad på soptippen,svälter och fryser,sniffar lim och blir fast på en polisstation.

Jag tycker boken var väldigt bra och den är lätt att förstå för den är kronologisk. Den är väldigt spännande i vissa lägen och det gör den bra. Den får  8/10 äpplen av mig :) ///ISAK



6 kommentarer:

  1. om du inte kopierat bakom boken vad det handlar om, bra skriven Isak.

    SvaraRadera
  2. Du har beskrivit boken så att man verkligen blir sugen på att läsa Isak, bra jobbat! Känner du till att det är en sann historia? Det finns ju fler böcker om Alex skulle du vilja läsa flera?

    SvaraRadera
  3. Bra Isak! Boken ser bra ut/hörs ut

    SvaraRadera