fredag 26 september 2014

Harry Potter och den Vises sten




Harry Potter och den vises sten

Författare J.K Rowling


Boken handlar om en pojke som heter Harry Potter som tror att han är en vanlig pojke men han är en trollkarl.

Jag rekomenderar boken till alla som gillar fantasi och äventyr. 
Jag tycker att boken är bra för att författaren förklarar bra och jag har sett alla filmerna och dom är också bra. 




 Länken till bilden finns där nere. 





Harry Potter är en helt vanlig pojke. Eller det är vad han tror att han är men han är en trollkarl. Han bor hemma hos sin moster och morbror. När han var liten dog hans föräldrar i en bilolycka. Det har hans morbror och moster sagt. Harry bor i ett litet rum under trappan där han är instängd nästan varje dag. Hans morbror och moster gillar inte honom och han gillar inte dom. En dag kommer det massor med brev Harry försöker fånga ett av alla tusen men han får inte tag i något. Han's morbror och moster väljer att ta med Harry och flytta till en liten fyr mitt ute i havet. På natten så knackar någon på dörren alla hoppar upp ur sängen men inte Harry, han hoppade upp från golvet där han får sova. När ingen kommer och öppnar dörren så slås den in. In kommer en stor jätte som heter Hagrid han är ute efter Harry för han vill ta med honom till en skola som heter "Hogwarts" för häxor och trollkarlar. Harry tvekar men sedan svarar han.

Kommer Harry att följa med Hagrid?
Vad kommer att hända om Harry följer med Hagrid.


Läs gärna boken jag lovar 
det är världens bästa bok.

http://punktebba.blogspot.se/2013/06/fredagsfilm-harry-potter-och-de-vises.html







1 kommentar:

  1. Bra att du skrivit ditt inlägg nu Anton! Du inleder på ett bra sätt och skriver om bokens genre och för vem du tror boken passar. Tänk på att du bara ska berätta lite grand om vad boken handlar om för att väcka andras intresse.
    Det vore intressant att höra vad du tycker om boken jämfört med filmen. Vad är det för skillnader/likheter? Gillar du boken eller filmen bäst?
    Bra att du angav bildens källa! :)

    SvaraRadera