tisdag 2 juni 2015

Prinsessan och Mördaren, Bokrecension 2/6-15

Författaren av Prinsessan och Mördaren heter Magnus Nordin och han har skrivit en socialrealistisk thriller. Boken är skriven i preterium alltså i dåtid, boken har en bruten kronologi. Handlingen är lätt men det kan ta lite tid att komma med i berättelsen eftersom de hoppar mellan personer hela tiden.

Boken börjar med ett kapitel om tonåringen Fredrik som har varit på fest. Han började må illa och lämnade festen. Bussarna hade slutat gått så han skulle bli tvungen att gå. Plötsligt kommer en man i en bil oh erbjuder sjuss. Mannen bjuder på cola i bilen och nästa dag står det en artikel i tidningen om en misshandlad ungdom.

Flickan Nina har precis flyttat in i Norra Söderbro. Nina börjar i Markus klass och Markus börjar gilla henne. Lenita, (skolans drottning) ska ta hand om Nina och göra henne välkommen. Nina och Lenita blir snabbt vänner och Ninas status växer snabbt. Men man kan undra hur länge den vänskapen räcker.

Efter en fest ser Markus Ninas pappa krascha in i ett träd och kasta in ett föremål i skogen. Några veckor senare har ett mord skett på exakt samma plats. Markus blir mer och mer misstänksam men vill inte säga vad han sett för att inte Ninas pappa skulle bli tagen av polisen.

Budskapet med denna bok kan vara att bara för att någon verkar jätte skyldig till något måste inte den personen vara helt skyldig.

Boken får en 6/10.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar